top of page
Timmy-Liam-02.jpg

OSTEOPATHIE BEHANDELINGEN VOOR BABY'S EN KINDEREN

Een osteopaat kan hulp bieden bij een breed aantal klachten. Dit kunnen klachten zijn bij volwassenen, maar ook bij baby’s en kinderen kan ik als osteopaat hulp bieden. 

met kinderen-34.jpg
met kinderen-34.jpg

Bij baby’s kunt u denken aan klachten als; 

 

 • Veel huilen

 • Onrustig slapen

 • Buikkrampen

 • Overstrekken

 • Reflux

 • Voorkeurshoudingen 

 • Afgevlakte schedel

 

Ook bij kinderen kan ik als osteopaat helpen, met klachten zoals;

 • Hoofdpijn

 • Buikpijn

 • Motorische ontwikkelingsproblemen

 • Keel / neus / oorklachten (verkoudheid, oorontstekingen, etc.)

 • Bedplassen

 • Slecht slapen

 • Concentratieproblemen

 • Klachten in gewrichten / bewegingsapparaat

Ervaart uw baby of kind één van bovenstaande klachten, of een andere klacht waarbij ik wellicht hulp kan bieden? Neem dan vooral contact met mij op. We kijken dan samen wat de klacht precies is, zodat we kunnen zoeken naar de oorzaak en een passende behandeling. Daarbij houd ik natuurlijk altijd rekening met het feit dat ik voorzichtig en rustig te werk ga in mijn behandeling bij uw kind.

 

Wist je dat klachten kunnen ontstaan tijdens de zwangerschap, bevalling of op latere leeftijd door een val, ziekte of operaties? Hierdoor kunnen baby’s en kinderen niet lekker in hun vel zitten of klachten ontwikkelen. 

Osteopathie voor baby's

Bij een geboorte krijgt een baby veel verschillende druk op het lichaam. Deze druk kan het lichaam normaal gesproken aan. De schedel van een baby is nog niet volledig gesloten en het lichaam is erg flexibel. Door deze flexibiliteit kan het lichaampje gemakkelijk door het geboortekanaal maar tijdens een bevalling kan er van alles gebeuren: het kan een snelle bevalling zijn, een lange, er kan gebruik gemaakt worden van hulpmiddelen (zuignap/verlostang) of natuurlijk een keizersnede. Naast gebeurtenissen tijdens de bevalling kunnen er al dingen tijdens de zwangerschap voorkomen, waardoor er al een andere belasting is ontstaan op het lichaampje. Dit zijn allemaal verschillende aangelegenheden die invloed hebben op de baby, waardoor er spanningen of bewegingsbeperkingen kunnen ontstaan en klachten kunnen ontwikkelen.

Osteopathie voor kinderen

Kinderen vallen over het algemeen regelmatig door spelen en ontdekken. Ook kan het zijn dat ze op jonge leeftijd al operaties ondergaan of heftige ontstekingen (bijv. oorontsteking) krijgen. 

Hierdoor kan er een bewegingsbeperking ontstaan in het lichaam. Dit is vaak niet direct merkbaar, omdat een jong lichaam heel makkelijk kan compenseren en blijft bewegen zonder grote problemen maar als er ergens in het lichaam een bewegingsbeperking ontstaat, kunnen ze er wel veel last van hebben of krijgen. Vaak is dit op een foto, scan of met het blote oog nog niet zichtbaar. 

Ervaart uw baby of kind klachten, maar kunt u niet de hand erop leggen waar precies de oorzaak ligt? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, dan kijken we samen wat ik voor uw kind kan betekenen.

LEES MEER OVER OSTEOPATIE BIJ OSTEOPATHIE MALDEN 

Wat doet een

osteopaat?

Een osteopaat onderzoekt en behandelt verschillende systemen in het lichaam. Zo kan een osteopaat hulp bieden bij verschillende klachten én bij verschillende doelgroepen. 

Osteopathie voor volwassenen

Een osteopaat kan hulp bieden bij een breed aantal klachten. Lees hier meer over wat ik voor u kan betekenen.

 

Osteopathie en vergoedinigen

Elke zorgverzekeraar heeft zijn eigen vergoeding per consult. De vergoeding voor osteopathie valt onder de aanvullende verzekering onder het deel alternatieve geneeskunde.

VRAGEN? NEEM CONTACT OP

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken. Neem dan contact op met de praktijk. Bel,  app, mail of vul het contact formulier in.

bottom of page